Saturday, October 13, 2012

6th Science:Measuring distance and motion : Questions Answer

     Measurement and Motion :Quest Time
Answer the following question in one word

1. Name one object that shows multiple motions?

Ans: The Earth - Rotatory and translator motion
Drilling - Rotatory and downward translator motion
A ball moving along the ground- Rotatory and Rectilinear motion    

2. How will you measure length in SI system?

Ans: Using meter scale

3. What is the quantity that can be measured?

Ans: Physical quantity like mass, length and Time

4. What type of motion body moves as a whole?

Ans: Translatory motion

5.Which kind of motion produce sound?

Ans: Vibratory motion

6. What types of motion is noticed in the pendulum of clock and swing?

Ans: Oscillatory motion and periodic

7.  Falling of apple from tree is what types of motion?

Ans: Rectilinear motion.

8. Discovery of what made transport easy?

Ans: Wheel

9. Motion in which the distance from the axis remain same?

Ans: Circular motion

10. To and fro motion of a body about a fix point is example of what type of motion?

Ans: Oscillatory

11. What is motion?

Ans: The change in the position of an object with time is called motion.

12. What is the S.I unit of length?

Ans: The S.I unit of length is metre which is written as 'm'.

13. What is measurement?

Ans: The comparison of an unknown quantity with a standard known quantity is known as measurement.

14. What is unit?

Ans: A quantity adopted as a standard of measurements of a physical quantity is called a unit.

15. While measuring the length of a knitting needle, the reading of the scale at one end is 3.0 cm and on the other end is 33.1 cm. What is the length of needle?

1 comment:

assignments web said...

Have a helpful blog to read for us and sharing useful tips for students who loves to read online. Homework Assistance Help. And keep continue to sharing helpful information for us.

Post a Comment